Meike slaapt alleen als ouders haar wiegen

Meike (8 weken) slaapt alleen in de armen van papa en mama. Boven in haar eigen bedje valt ze niet in slaap. In gesprek met de ouders wordt duidelijk dat de oorzaak niet zozeer te vinden is in het slaapgedrag van de kleine, maar juist in wat er gebeurt als ze wakker is.

Meike heeft twee oudere broers van 3,5 en 2 jaar oud. Omdat het thuis druk is, heeft moeder besloten bij de derde geen borstvoeding meer te geven. Ze weet simpelweg niet weet hoe dit te doen met twee oudere broers in huis. Overdag is Meike rustig. Ze vraagt weinig aandacht en ligt veel in de box. Eigenlijk gaat het overdag altijd goed, behalve als ze gaat slapen. Ze huilt dan hard in haar bedje totdat ze eruit gehaald wordt. Niets helpt, behalve wiegen op de arm van papa of mama. Dan valt ze uiteindelijk in slaap.

De ouders vragen zich af wat er aan de hand is. De andere twee kinderen hadden nooit problemen met slapen, ze sliepen zo. Al snel komt deBabycoach erachter dat Meike aandacht vraagt, en dat dit haar manier is. Ze wil overdag meer gezien worden. Ze wil in contact zijn met papa en mama, mede omdat ze geen borstvoeding krijgt en daarmee huid-op-huid contact met mama mist.

Nu de ouders dit weten, is Meike overdag dichtbij papa en mama. Ze knuffelen veel. Daardoor voelt Meike zich veilig en gekoesterd en valt ze vredig in slaap.

 

*de namen in de verhalen zijn veranderd om de anonimiteit van de gezinnen te waarborgen.