Opleiding tot deBabycoach®

Wil je je visie op werken met baby’s verbreden en verdiepen? Dan is deze opleiding jou misschien op het lijf geschreven.

Wat?
Als deBabycoach leer je een koppeling maken tussen het signaal van een baby en het verhaal dat hij wil vertellen, door holistisch te kijken naar baby en ouders. Je leert de behoeften van de baby doorzien en biedt de ouders begeleiding om hier adequaat op te reageren. Als je de opleiding hebt afgerond, heb je de mogelijkheid om een licentie af te nemen. Daarmee word je onderdeel van ons netwerk.

De Babycoach opleiding is een opleiding tot coach van ouders met jonge baby’s en is voornamelijk gericht op het sociaal-emotioneel welzijn van het gehele gezin en in het bijzonder van ouders en baby. In de opleiding verbreedt en verdiep jij je kennis m.b.t. ontwikkeling van het jonge kind, ontwikkeling van ouderschap en het coachen van ouders. We werken dus aan kennis, vaardigheden en attitude met als doel het voeren van een zelfstandige praktijk als deBabycoach, alhoewel wij ook Babycoaches hebben opgeleid die hu expertise inzetten in de organisatie waar zij werkzaam zijn.

deBabycoach-opleiding is een opleiding op HBO+ niveau. Uniek is dat wij coaches geen methodieken aanleren, maar een handelingsvisie dit doen we op basis van het uitgangspunt: “deBabycoach geeft ouders geen advies, maar biedt hen groeimogelijkheden”.

Download hier de volledige folder van de deBabycoach-opleiding

Voor wie?
Voor wie ouders van baby’s wil coachen en aanvoelt dat er in dit werk veel te winnen valt op emotioneel gebied.
Heb jij een basisopleiding op minimaal MBO+-niveau op sociaal, medisch of (peda)gogisch vlak en minimaal 5 jaar werk-ervaring met ouders en/of baby’s? Is je mens-visie holistisch van aard en durf je dit ook uit te dragen? Dan sluit deBabycoach-opleiding waarschijnlijk naadloos aan. Toelatingscriteria vind je in de folder.

We bieden tevens de volgende opleidingen:

opleiding ‘deBabyspecialist in kinderopvang’ voor pedagogisch medewerkers

opleiding ‘Babygericht werken’ voor docenten MBO

Waar en wanneer?
De eerstvolgende kans om deel te nemen aan deBabycoach-opleiding is 14 september 2018 in Eindhoven. Meer informatie hierover vind je in de bovenstaande folder.