Opleiding tot deBabycoach – Module 2

Wil je je visie op werken met baby’s verbreden en verdiepen? Dan is deze opleiding jou misschien op het lijf geschreven.

Opleiding tot deBabycoach®
Als deBabycoach leer je een koppeling maken tussen het signaal van een baby en het verhaal dat hij wil vertellen, door holistisch te kijken naar baby en ouders. Je leert de behoeften van de baby doorzien en biedt de ouders begeleiding om hier adequaat op te reageren.

De opleiding tot deBabycoach® is een opleiding tot coach van ouders met jonge baby’s en is voornamelijk gericht op het sociaal-emotioneel welzijn van het gehele gezin en in het bijzonder van ouders en baby. In de opleiding verbreedt en verdiep jij je kennis m.b.t. ontwikkeling van het jonge kind, ontwikkeling van ouderschap en het coachen van ouders. We werken dus aan kennis, vaardigheden en attitude met als doel het voeren van een zelfstandige praktijk als deBabycoach, alhoewel wij ook Babycoaches hebben opgeleid die hun expertise inzetten in de organisatie waar zij werkzaam zijn.

Dit is een opleiding op HBO+ niveau. Uniek is dat wij coaches geen methodieken aanleren, maar een handelingsvisie dit doen we op basis van het uitgangspunt: “deBabycoach® geeft ouders geen advies, maar biedt hen groeimogelijkheden”.

De opleiding tot deBabycoach® is een modulaire opleiding. De volledige opleiding bevat:

 • Module 1: Pedagogische thema’s
 • Module 2: Gezinsontwikkeling
 • Module 3: Coaching van jonge ouders

Module 2; gezinsontwikkeling
In de tweede module (4 dagen) ligt de focus op de ontwikkeling van de relatie tussen baby en primaire opvoeders (gehechtheid), de ontwikkeling van het ouderschap en de opvoedvaardigheden.
– Gehechtheidsrelatie met de baby, verdieping;
– Ouderschapsontwikkeling;
– Opvoedingsopgaven;
– Coaching;

Ook deze module vindt er een coachingsgesprek plaats t.b.v. het persoonlijk leertraject. Wederom gericht op de intrapersoonlijke vaardigheden van de deelnemers, deze keer in relatie tot het thema ‘Gehechtheidsrelatie’.
De afsluitende eindopdracht is gericht op het uitwerken van een casus (op papier) m.b.t. de integratie van praktisch pedagogische thema’s en ouderschapsontwikkeling.
Ten bate van doorstroming ontvangt de deelnemer bij een positieve beoordeling als afronding van deze module een studie-advies gericht op het volgen van module III.


 • Voor wie ouders van baby’s wil coachen en aanvoelt dat er in dit werk veel te winnen valt op emotioneel gebied.
  Heb jij een basisopleiding op minimaal MBO+-niveau op sociaal, medisch of (peda)gogisch vlak en minimaal 5 jaar werk-ervaring met ouders en/of baby’s? Is je mens-visie holistisch van aard en durf je dit ook uit te dragen? Dan sluit deBabycoach-opleiding waarschijnlijk naadloos aan. Toelatingscriteria vind je in de folder.

 • Module II (gezinsontwikkeling): €1540,00 (BTW vrij)
  Opleidingsduur: 4 dagen

  Inbegrepen zijn:
  – Lesdagen
  – Huiswerk + individuele beoordeling huiswerkopdrachten
  – Persoonlijk leertraject van 1 gesprek per module op het hoofdkantoor in Weert
  – Reader deBabycoach + reader Dunstan babytaal
  – Beoordeling eindopdrachten
  – Certificaat deBabycoach® Module 2
  – Uitgebreide lunch, koffie en thee

  Het opleidingsgeld is exclusief aanschaf van boeken voor eigen gebruik en evt. overnachtingskosten.


 • Toelatingscategorie 1: Vervolg op Opleiding tot deBabycoach® – Module 1
  Je hebt Module I succesvol afgerond en een positief studie-advies gekregen voor het volgen van module II.

  Toelatingscategorie 2: Vervolg op de opleiding tot deBabycoach®, afgerond voor 2018
  De inhoud van de opleiding – en niet de opleidingsduur – die je in het verleden hebt afgerond bepaalt welke modules je hebt afgesloten. Het is, door de verschillen in inhoud, dus niet zondermeer mogelijk om de 10 daagse opleiding te vergelijken met module I en II. Daarom is de onderstaande indeling van toepassing:

  • Je hebt module 1 behaald wanneer je een deBabycoach® certificaat hebt behaald van een opleiding die is gestart in 2013/2014/2015/2016/2017/2018.

  Aanvullend document:

  • Voor de toelating tot Module 2 dien je een casus uit te werken. Deze casus wordt automatisch toegestuurd na de aanmelding voor Opleiding tot deBabycoach – Module 2.

 • Start maart 2019 op locatie Eindhoven
  Lestijden:
  vrijdag 9:30 – 12:30 / 13:00 – 16:30 / 17:00 – 19:00
  zaterdag 9:30 – 12:30 / 13:00 – 16:00

  Lesdata:
  vrijdag 15-03-2019 – zaterdag 16-03-2019
  vrijdag 17-05-2019 – zaterdag 18-05-2019

 • Locatie Zuid
  AG Zaalverhuur Eindhoven
  Parklaan 93
  5613 BC Eindhoven
  Telefoon: 040 243 4808


 • Download hier de volledige folder van de deBabycoach-opleiding
We bieden tevens de volgende opleidingen:

De uiterlijke registratiedatum is vrijdag 18 januari 2019 voor de locatie Eindhoven.